Terrasoverkapping uit PVC: prijzen

We bespraken in dit artikel al heel wat over de PVC of kunststof terrasoverkapping. Maar over de prijs hadden we het nog niet echt. Buiten het feit dat je een PVC zelfbouw overkapping heel goedkoop kan maken, als je je weinig aantrekt van het uitzicht er van.
PVC en polycarbonaat zijn twee verschillende soorten kunststof die veel worden gebruikt om terrasoverkappingen uit te vervaardigen. Door de uitstekende prijs – kwaliteit verhouding is dit dan ook een topper.
Maar waar hangt de prijs van af en in welke prijsklasse ligt die ongeveer?

Onderaan deze pagina heb je de mogelijkheid om prijsoffertes aan te vragen. Met prijsoffertes kan je prijzen van verschillende leveranciers en/of materialen vergelijken. Bovendien zijn ze volledig gratis.

terrasoverkapping pvc prijs

Wat maakt de totaalprijs?

De totaalprijs wordt uiteraard gemaakt door heel wat kleine en grote kosten bij elkaar geteld. Bij een terrasoverkapping is dat niet anders.
De grootste kosten bij eender welke terrasoverkapping zijn het design en het materiaal.
Aan het design (ontwerp, tests, …) valt weinig te veranderen. Maar aan de materiaalkeuze des te meer! Kunststof is een van de goedkoopste materialen. Als je dus graag een budget terrasoverkapping wilt is dit de beste keuze.
Bovendien is kunststof ook op lange termijn erg voordelig. Je hoeft er bijna geen onderhoud aan uit te voeren en de levensduur is uitstekend.

Naast het materiaal en het design komen er natuurlijk nog enkele vaste of flexibele kosten bij.
Terrasoverkappingen laten plaatsen kost je natuurlijk enkele euro’s extra. Om dit uit te sparen kan je ook altijd zelf een overkapping plaatsen. Dat kan met een doe-het-zelf pakket of een op maat gemaakt pakket met instructies.
Zorg wel dat je exact doet wat er op de instructies staat. Anders heb je misschien meer kosten dan wat je hebt uitgespaard!

Andere variabele kosten zijn extra’s zoals verlichting, automatisatie, zonnescherm, verwarmingselementen, glazen panelen, … Hoeft allemaal niet, maar is wel fijn voor het gebruiksgemak.prijs pvc terrasoverkapping

Gemiddelde prijs PVC terrasoverkapping

Een exacte prijs geven gaat niet. Simpelweg omdat wij niet kunnen weten wat jouw wensen zijn en hoeveel je bereidt bent om uit te geven.
Net zoals voor andere terrasoverkappingen heb je heel wat prijsklasses voor PVC overkappingen. Je zal toch bereid moeten zijn om een achthonderd euro op te hoesten voor een PVC terrasoverkapping. Deze moet je wel zelf nog plaatsen.
Luxueuzere varianten beginnen rond tweeduizend euro.
Uiteraard zijn er nog heel wat prijzen die daartussen liggen en nog een pak hoger ook.

Scroll helemaal naar onder in dit artikel om gebruik te maken van ons offerte vergelijking formulier.
Daar kan je PVC vergelijken met andere materialen. Maar ook de prijzen van verschillende vakmannen.  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.