Uitschuifbare terrasoverkapping

Een uitschuifbare terrasoverkapping bestaat in verschillende varianten, maar er zijn twee veel voorkomende soorten die je bij de meeste leveranciers of winkels wel kan aankopen, daarom gaan we daar ook iets dieper op in.
De eerste variant is een tuinoverkapping met stoffen doek die je manueel of elektrisch kan laten oprollen in een kast. Deze overkapping lijkt sterk op een zonnescherm.
De andere variant van de uitschuifbare terrasoverkapping is die zoals rechts op de afbeelding staat afgebeeld. Wederom wordt met stof gewerkt, maar de stof blijft gewoon hangen zoals een accordeon en wordt nergens in opgeborgen.

We bespreken ook nog de verdere mogelijkheden, varianten en kostprijs van dit type terrasoverkapping.

uitschuifbare terrasoverkapping

Welke mogelijkheden?

Enerzijds is er de accordeonvariant, anderzijds is er het versterkte zonnescherm.

De accordeon terrasoverkapping bestaat uit een houten of aluminium constructie. Als dak wordt geen vast materiaal gebruikt, maar wordt een lang doek gebruikt die, zoals een accordeon, kan worden dicht en opengeschoven.
Wanneer de terrasoverkapping niet in gebruik is blijft het doek zichtbaar in reepjes aan de achterkant van de terrasoverkapping, hangen.
Het doek van deze terrasoverkapping is meestal gewoon een soepel doek en wordt niet voorzien van PVC of een ander plastic om ook bestand te zijn tegen regen.
Meestal wordt dit type uitschuifbare terrasoverkapping voornamelijk gebruikt als sierelement.

 

De terrasoverkapping met zonnescherm ziet er heel wat stijver uit.
Deze pergola of overkapping wordt voorzien van een zeil als dak, en de constructie kan bestaan uit een reeks van materialen. De meest voorkomende materialen blijven wel hout en aluminium, maar ook PVC en staal zitten binnen de mogelijkheden.

Het doek van deze uitschuifbare overkapping is in vrijwel alle gevallen een combinatie van stof met PVC, zodat het bestand is tegen de verschillende weersinvloeden.
Hierdoor is de stof ook veel stijver dan bij een accordeon terrasoverkapping en moet deze worden opgerold. Visueel is dit het mooist in een kast, waar het doek automatisch of handmatig wordt ingerold.terrasoverkapping uitschuifbaar

Uitschuifbare terrasoverkapping prijzen

Prijzen verschillen heel sterk van leverancier tot leverancier, waardoor het een beetje moeilijk is om een exacte of zelfs een gemiddelde prijs mee te geven.
De kostprijs hangt sterk af van de automatisatie en de materialen.

Als je even on-line kijkt vind je prijzen voor (doe-het-zelf!) terrasoverkappingen rond 800 euro, maar als je een exclusievere overkapping in je tuin wilt, betaal je makkelijk tot 6000 euro.
Vergeet niet om onze offerteservice te contacteren als je een exacte prijs wilt hebben voor een verwezenlijking bij jou thuis. (Je kan deze dienst ook gewoon informatief gebruiken, de offertes zijn immers zonder aankoopverplichting!)  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.