Terrasoverkapping met glas

Glas wordt regelmatig gebruikt bij de terrasoverkapping. Het verruimt je blikveld en geeft een rustgevend gevoel.
Een terrasoverkapping uit glas kan niet alleen uit glas bestaan. Meestal is het een combinatie van twee of meer soorten materialen. Glas kan gecombineerd worden met hout of aluminium. De glaspanelen worden uiteraard alleen als dak (en eventueel ramen indien je ook zijwanden kiest) gebruikt. Bedenk wel dat het glas sterk moet zijn en dat je glas daardoor af en toe moet onderbreken met een balk van aluminium of hout. Een te grote aaneengeschakelde oppervlakte van glas zou simpelweg niet lukken bij het maken van een terrasoverkapping.
Meer info over de terrasoverkapping uit glas lees je hieronder.

terrasoverkapping glas

Welk glas?

Het is belangrijk dat je op voorhand al weet waarvoor je je terrasoverkapping plaatst.
Is het voor zonnewering? Of wil je het gewoon kunnen gebruiken als dak (meer als een veranda)?

Glas is immers doorschijnend! Als je dus voor gewoon glas gaat kiezen, dan zul je nog steeds last hebben van zonnestralen en zonnewarmte. Het glas filtert dit immers niet weg.

Wil je toch graag glas kiezen, maar tegelijkertijd ook voor zonnewering gaan? Dan raden wij aan om te opteren voor melklas of hoogrendementsglas, of een combinatie daarvan.
Melkglas is een glassoort die volledig wit is. Hierdoor gaat het zicht volledig verloren, maar blijf je wel helemaal bescherm tegen vervelende zonnestralen.
Hoogrendementsglas is dan weer een glassoort uit verschillende lagen die de warmte van de zon bijna volledig tegenhoudt.

Je kan natuurlijk ook altijd kiezen voor een type van screens aan het dak te hechten. Wordt het dan iets te veel zon, dan kan je deze gewoon eenvoudig dichtschuiven.glazen terrasoverkapping

Voor- en nadelen van een glazen overkapping

Voordelen van glas zijn de natuurlijke uitstraling, de doorkijkbaarheid die tegelijkertijd ook een ruimer gevoel geeft (op voorwaarde dat je niet voor melklas kiest), en een minimum aan onderhoud

Naast de breekbaarheid van glas kan ook de doorzichtigheid in je nadeel spelen. Alles wat op het dak terecht kom zie je immers ook meteen liggen!  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.