Terrasoverkapping uit hout: prijzen

De prijs van een terrasoverkapping kan van veel afhangen. Dat kon je al lezen in dit artikel. Toch hangt de prijs altijd nauw samen met de bouwstof van de terrasoverkapping.
Aangezien hout nog steeds een van de populairdere materialen is, is er ook veel meer concurrentie. Dat wilt zeggen dat de prijs van een houten terrasoverkapping vaak minder hoog is dan bij andere grondstoffen.

Een exacte prijs opplakken is echter wel onmogelijk. Er zijn zo veel verschillende houtsoorten en andere factoren die de prijs beïnvloeden dat wij geen schatting kunnen doen van wat jouw terrasoverkapping uit hout zou gaan kosten.
Wil je graag een exacte prijs laten berekenen? Vul dan dit formulier in. Hoe meer details je invult, hoe gedetailleerder de prijs.

terrasoverkapping hout prijzen

Kost van het hout

Prijzen verschillen natuurlijk. Alles hangt af van de houtsoort die je kiest.
Tropische houtsoorten zijn meestal enkele euro’s duurder. Per vierkante meter betaal je tussen 50 en 200 euro. Voor Europese houtsoorten betaal je tussen 50 en 150 euro per vierkante meter. Geen onoverkomelijk verschil dus.

Tropisch hardhout heeft altijd het voordeel dat het geen of erg weinig onderhoud vergt. Lees zeker dit artikel.
Europese houtsoorten zijn meestal bewerkt met chemische producten zodat ook zij waterwerend, schimmelwerend en insectwerend zijn. Kastanje is van nature vochtwerend.

Andere kosten

Het hout zelf wordt aangekocht per kubieke meter en vervolgens versneden en vervaardigd in balken die als steunpalen en/of het dak van de terrasoverkapping zouden gaan dienen.

Vervolgens wordt de terrasoverkapping natuurlijk volledig in elkaar gestopt met allerlei andere materialen en extra’s. Deze zorgen ook voor een meerprijs.
Daar komt nog eens de plaatsingskost bij, de intellectuele kost (het bedenken van de terrasoverkapping) en eventuele transportkosten.terrasoverkapping hout prijs

Prijs terrasoverkapping hout

Zoals we in het begin van dit artikel al zeiden is het heel moeilijk om een exacte prijs op een houten terrasoverkapping te plakken omdat we helemaal niet weten waar je naar op zoek bent.

Om een exacte prijs te krijgen ben je het best dat je een vakman of bedrijf contacteert dat terrasoverkappingen plaatst. Dat kan je hier doen.  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.