Terrasoverkapping nadelen

Heel wat nadelen aan de terrasoverkapping zijn er niet. Toch zou het niet juist zijn om je te onthouden van een lijstje met mogelijke nadelen. Daarom hebben we naast alle voordelen ook enkele mogelijke nadelen opgezocht.
Het is belangrijk dat je ook de nadelen van de mogelijke materialen weet. Daarom hebben we die ook even kort opgesomd.

terrasoverkapping nadelen

Algemene nadelen terrasoverkapping

1. Het weer en de temperatuur kan vervelend zijn bij een terrasoverkapping. Bij koud weer is het immers niet ideaal om onder een terrasoverkapping te zitten…

2. Een terrasoverkapping is ten opzichte van heel wat andere zonnewering nogal duur. Screens of blinds zijn goedkoper en nemen tegelijkertijd ook niet zo’n grote hoeveelheid plaats in.

3. Heb je al de nodige bijgebouwen? Dan zou het wel eens kunnen dat je een vergunning moet aanvragen! Een vergunning is nodig als je terrasoverkapping groter wordt dan 30², of als je al een totaal aan 30m² aan bijgebouwen hebt staan.

4. Meubilair moet je telkens binnenhalen of afschermen bij een terrasoverkapping. Het blijft immers een open overkapping!

5. Als je geen al te grote tuin hebt, of als je terras dichtbij dat van de buren ligt, kan het weleens zijn dat privacy niet echt een optie is bij een terrasoverkapping.nadelen terrasoverkapping

Terrasoverkapping materialen nadelen

Hout
– Natuurproduct en heeft bijgevolg redelijk wat onderhoud nodig. Schuren en vernissen is regelmatig nodig, zelfs bij hardhout of geïpregneerd hout.
– Een terrasoverkapping uit hout weegt heel wat. Hout is een zwaar materiaal en dat kan dus moeite geven bij de plaatsing.
– Ten slotte is hout ook nog eens een van de duurdere materialen om een terrasoverkapping uit te maken.

Aluminium
– Minder natuurlijke uitstraling.
– Je hebt vrij weinig mogelijkheden met aluminium als je jezelf niet in al te hoge kosten wilt stoppen.

PVC
– PVC of plastic is geen krasvast materiaal. Opletten met scherpe voorwerpen dus!
– Niet volledig doorkijkbaar zoals glas.
– Algen en mossen groeien makkelijk op dit materiaal. Maak het dus af en toe schoon. (let wel op, niet alle schoonmaakmiddelen kunnen worden gebruikt voor het schoonmaken van PVC)

Doek
– Een doek van polyester en PVC kan niet het hele jaar door buitenhangen, waardoor je geen volledig jaar gebruik kan maken van deze terrasoverkapping.
– Scheurtjes kunnen weleens optreden bij hevige regen, hagel of sneeuw.

Glas
– Glas is erg breekbaar. Valt er iets op het dak, dan heb je een hele grote kans dat er een barst inkomt of dat het breekt. – Glas is een zwaar en moeilijk handelbaar materiaal. – Een terrasoverkapping met glas is erg duur!  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.