Terrasoverkapping uit PVC

PVC, Polyvinylchloride, is een soort kunststof die erg sterk is en bestand is tegen heel wat stootjes.

Dit verharde plastic wordt tegenwoordig meer en meer toegepast om terrasoverkappingen uit te bouwen. Voor diegenen die een sterker materiaal dan glas willen, of een goedkoper materiaal dan glas, is PVC de perfecte keuze!
In het onderstaande artikel geven we naar goede gewoonte een volledig infopakket over de terrasoverkapping uit polycarbonaat.

pvc terrasoverkapping

Voordelen en nadelen

Met een terrasoverkapping uit PVC maak je nooit een foute beslissing. Ze zijn goedkoop en ogen mooi.
Een voordeel dat je niet met heel veel andere materialen hebt, is dat er een mogelijkheid is om de overkapping open te schuiven. Doordat dit verharde plastic zo’n licht materiaal is, kan er immers eenvoudig een openschuifbaar dak van worden gemaakt, of openklapbaar naar gelang de wensen van de aankoper.

Verdere voordelen en nadelen van een terrasoverkapping uit pvc zijn:

+ Laat 80% of meer natuurlijk licht door als je kiest voor de ‘doorzichtige’ variant van PVC.
+ PVC of polycarbonaat is een ijzersterkmateriaal! Het is tot drie keer sterker dan glas énbuigbaar!
+ Het lichtste materiaal na een PVC doek om een terrasoverkapping uit op te trekken. Hierdoor moet je met minder steunpalen werken.
+ Materialen die onder glas staan zullen in de loop van de tijd verkleuren. Doorzichtig PVC heeft een functie die infraroodstralen en UV-stralen filtert, zodat er geen verkleuring optreedt.

Hoewel het materiaal zelf sterker is dan glas, is het minder krasbestandig
Schoonmaken is regelmatig nodig. Algen en mossen hechten zich eenvoudig aan dit materiaal (ontmossingswerken?!). Let daarbij trouwens ook op met welke producten je schoonmaakt! Niet alle chemische producten zijn geschikt voor plastic mee schoon te maken.kunststof terrasoverkapping

Goedkope PVC terrasoverkapping

Als het uitzicht van een terrasoverkapping je niet bijzonder veel interesseert, kan je altijd zelf een terrasoverkapping uit PVC optrekken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn PVC golfplaten en enkele steunpalen.
De steunpalen worden in de grond gestopt, en op deze steunpalen worden de kunststof golfplaten bevestigd met schroeven of nagels.
We moeten wel melden dat deze zelfgemaakte terrasoverkappingen niet al te stevig / stabiel zijn en dat ze geen al te lange levensduur hebben. Investeren in een professioneel gemaakte terrasoverkapping kan dus ook zijn voordelen hebben.  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.