Terrasoverkapping uit smeedijzer

Smeedijzer is een materiaal dat erg in trek is voor terrasoverkappingen.
Doordat het een metaal is, is het uiteraard erg stevig en is het perfect te gebruiken voor een terrasoverkapping. Nog veel leuker aan dit materiaal is echter de mogelijkheden die je ermee hebt.

Veel terrasoverkapping zien er nogal saai en rechthoekig uit, maar met smeedijzer kan je allerlei leuke details aan je terrasoverkapping toevoegen. De steunpalen kan je voorzien van franjes, de steunbalken kan je voorzien van krullen, bollen, pinnetjes, …

Zoals je ziet is smeedijzer een materiaal die je terrasoverkapping helemaal uniek zal maken!

smeedijzer terrasoverkapping

Klassieke of moderne smeedijzeren terrasoverkapping

Laten we meteen het cliché beeld van de terrasoverkapping uit smeedijzer doorprikken.

Vaak denken mensen meteen aan een klassiek uitziende terrasoverkapping, maar smeedijzer kan ook gebruikt worden bij moderne terrasoverkappingen.

Smeedijzer kan immers worden gebruikt voor allerlei rondingen te creëeren, en rondere objecten zijn vaak veel moderner dan de sterk symetrische en vierkante vormen die klassiekere terrasoverkappingen kenmerken.
Door niet te kiezen voor te veel versieringen in de terrasoverkapping, zal je de klassieke look van smeedijzer ook al meteen doorbreken.

Bekijk zeker ook de inspiratievoorbeelden op deze website.smeedijzeren terrasoverkapping

Voordelen en nadelen smeedijzeren terrasoverkappingen

Smeedijzer lijkt niet zo veel nadelen te hebben, en de voordelen zijn dan ook in vele grotere aantallen aanwezig. Wat zijn deze plus- en minpunten?

Voordelen
– Smeedijzer is een metaal en is dus enorm sterk. Het kan tegen een stootje en het kan heel wat gewicht torsen!
– Smeedijzer is elegant en verfijnd. Bij alle andere materialen die bij terrasoverkappingen worden gebruikt zijn er veel dikkere steun- en draagbalken nodig.
– Een terrasoverkapping uit smeedijzer is een bewerkt product. Dit wilt zeggen dat je er geen onderhoud aan zult hebben en dat het perfect bestand is tegen alle weersomstandigheden!
– We haalden het hierboven al aan: met een smeedijzeren terrasoverkapping heb je heel veel mogelijkheden en opties.

Nadelen
– Smeedijzer is enorm duur. Op maat gemaakte terrasoverkappingen uit smeedijzer bestaan niet! Daarnaast gaat het vaak om handwerk en daarvoor betaal je natuurlijk heel veel.
– Bedenk ook dat smeedijzer een zwaar metaal is. De terrasoverkapping plaatsen wordt dus een hele klus!  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.